Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Luca Banderet: ”Vi måste lära oss att misslyckanden är en lärdom”

Publicerad: 17 maj 2021, 06:27

”Det är ytterst få som lyckas direkt men många som lyckas genomföra stora idéer som har misslyckats tidigare”, säger Luca Banderet (till höger) i podden.

I det 178:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av J12:s medgrundare och vd Luca Banderet. I dagens avsnitt diskuterar de riskkapital och Sveriges klimat för entreprenörer.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Luca Banderet stannade i Sverige efter ett utbytesår i Uppsala. Efter att ha studerat sin master på Handelshögskolan i Stockholm startade han tillsammans med två vänner och en känd serieentreprenör en investeringsfirma vid namn J12.

– Vi var med och drog i gång ett techbolag lade märke till det heta entreprenörsklimatet kring Handelshögskolan. Med Bo Mattsson som hade erfarenhet som serieentreprenör kunde vi starta en egen investeringslåda, säger Luca Banderet i podden.

Luca Banderet menar att entreprenörsklimatet i Stockholm är glödhett just nu. Det finns kapital, tillgång på kompetens och bra förebilder i exempelvis Skype, Spotify och Klarna. Men Luca Banderet menar att många entreprenörer måste lära sig mer av sina misslyckanden.

– Vi vill satsa på entreprenörer som är lite galna och vågar ta sig an stora komplexa idéer. Det som är problematiskt i Sverige är att vi ser misslyckade företag som nederlag. Vi måste lära oss misslyckanden är en stor lärdom. Det är ytterst få som lyckas direkt men många som lyckas genomföra stora idéer som har misslyckats tidigare, säger Luca Banderet i podden.

Lyssna på dagens avsnitt här:

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

 

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.