Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Johan Unger: ”Krypto kommer bli lika naturligt som internet”

Publicerad: 23 augusti 2021, 05:30

I det 193:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av entreprenören och blockchain-experten Johan Unger för att förklara och reda ut alla frågetecken kring kryptoträsket.


Ämnen i artikeln:

Blockchain

Johan Unger har startat bolag ända sedan skoltiden. I dag driver han bolaget Meme.com som enkelt förklarat är en handelsplats för memes. Johan menar att förståelsen för krypto i Sverige är väldigt låg vilket han förklarar med det starka förtroendet vi har för staten och bankväsendet. 

– Med internet kunde man för första gången distribuera information globalt till vem som helst. Genom blockchain-tekniken kan man på liknande sätt distribuera värde. Det många inte förstår är att krypto bara är i sin linda. Det kan uppfattas av många som konstigt eller obekvämt i dag men kommer i framtiden vara lika naturligt som att använda internet i dag, säger Johan Unger i podden. 

Många är skeptiska till kryptovalutor och diskuterar det faktiska värdet bakom exempelvis Bitcoin. Johan Unger menar att det är ett tydligt generationsskifte och att det finns betydligt mer applikationer än valutor för tekniken. 

– Med krypto kan vi för första gången värdera digitala tillgångar. Detta har exploderat den senaste tiden med bland annat digital konst och andra digitala ägodelar. Det kan vara svårt att förstå sig på men i framtiden kommer det finnas digitala städer som miljontals användare kommer vilja besöka. Där kommer finnas konstutställningar, mötesplatser och fungera likt en riktig stad, säger han i podden. 

Lär dig mer om vägen till kryptoträsket i dagens avsnitt här: 

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

 

Ämnen i artikeln:

Blockchain

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News