Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Amazon Web Services: ”Skalbarhet och flexibilitet är nyckeln för att bygga framtidens techbolag”

Publicerad: 27 september 2021, 05:50

Henric Smolak gästas i podden Under 15 av Gunnar Grosch och Sini Tinfors från Amazon Web Services.

I det 198:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Gunnar Grosch och Sini Tinfors, som båda arbetar på Amazon Web Services. Trion diskuterar tekniken som behövs för att bygga en unicorn.


Ämnen i artikeln:

Under 15Amazon

I år firar molntjänstleverantören AWS 10 år i Sverige. AWS molntjänster används idag av alltifrån mindre och medelstora företag till de allra största som till exempel Ericsson och Volvo. Ett nära samarbete med startup-sektorn från starten har gjort AWS till förstavalet för många av de företag som har förutsättningar att bli nästa generations snabbväxare. Här hittar man till exempel kunder som Klarna, Kry och Mathem.se.

– Det är väldigt roligt att se hur svenska techscenen växer och hur vi på AWS kan vara med och hjälpa till med vår erfarenhet och expertis. Skalbarheten, flexibiliteten och kostnadseffektiviteten i molnet är en central del när man bygger framtidens digitala bolag, säger Gunnar Grosch i podden.

Att framtiden ligger i molnet råder det inget tvivel om, men för många mer traditionella företag går det långsammare att göra förflyttningen.

– Det finns mycket jobb kvar att göra för många traditionella bolag när de ska flytta till molnet. Men det finns mycket hjälp att få. Vi har sett många stora företag som har gjort sin förflyttning och sett fantastiska resultat, som exempelvis med Finnair, säger Sini Tinfors.

Lär dig mer om tekniken för att bygga en unicorn i dagens avsnitt här:

 

Ämnen i artikeln:

Under 15Amazon

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.