måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Reitan Convenience vd: ”Hållbarhet är en del av vår affär”

Publicerad: 12 juni 2023, 05:45

Mariette Kristenson (t.h), vd för Reitan Convenience, gästar Henric Smolak (t.v) och poddden ”Under 15”.

I det 287:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Reitan Convenience vd Mariette Kristenson för att diskutera framtidens butik, hållbarhet samt tillitsbaserat ledarskap.

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric SmolakPodcast

Reitan Convenience är en koncern som de flesta av oss har en relation till med varumärken som 7-Eleven och Pressbyrån. Cirka 350.000 personer besöker någon av deras butiker varje dag. Mariette Kristenson har gjort karriär inom organisationen och tog över som vd för Reitan Convenience år 2021.

– Reitan Convenience består av 12 000 framgångsrika lokala hjältar med nära kopplingar till sin lokala plats. Vi har modiga ledare som driver våra butiker och som hela tiden vill innovera och utvecklas. Vi testar hela tiden nya saker och vi är framstående inom vårt segment även internationellt när det gäller ”convenience stores”, säger Mariette Kristenson i podden.

Med Reitans storlek kommer också ett ansvar att ta hänsyn till vårt klimat och miljö. Mariette Kristenson menar att hållbarhet numera är en del av deras affär.

– Vår uppgift är att fortsätta att finnas tillgängliga för människor på väg och ge den bästa möjliga upplevelsen. Med vår storlek kan vi även bidra till förändring och samarbeta med leverantörer. Hållbarhet är en del av vår affär och vi arbetar ständigt för att bli bättre. Vi samarbetar också med varumärken som exempelvis med Coca-Cola där vi gemensamt försöker hitta ett nytt sätt att återvinna på språng, säger Mariette Kristenson i podden.

Lär dig mer om framtidens convenience store i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på medietechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev