Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Joel Hellermark: ”Framtidens utbildning kommer vara skräddarsydd”

Publicerad: 27 juli 2020, 06:11

Joel Hellermark, vd och grundare av Sana Labs, har en vision om skräddarsydd och individanpassad utbildning – som effektiviseras och demokratiseras via AI och digitalisering.

I det 137:e avsnittet av podcasten ”Under 15” diskuterar programledare Henric Smolak och Joel Hellermark, grundare av Sana Labs, framtidens lärande och hur digitalisering förändrar världen till det bättre.


Ämnen i artikeln:

Under 15Podcast

Joel Hellermark är 24-åringen som håller på att revolutionera en hel industri. Med sitt Sana Labs har han visionen om skräddarsydd och individanpassad utbildning som effektiviseras och demokratiseras via AI och digitalisering.

 

– Skolan har ju i princip sett likadan ut i flera hundra år. VI måste förstå att utbildning måste anpassa sig till individen och inte individen till utbildningen. Framtiden kommer vara skräddarsydd för varje enskild individ, säger Joel Hellermark, vd och grundare av Sana Labs, i podden.

Han tror däremot inte på en framtid där lärare försvinner eller AI minskar den mänskliga intelligensen.

- AI-teknik är ett verktyg för människan som kommer göra oss smartare. Ta exemplet när världens bästa schackdator vann över världens bästa schackspelare. Däremot vann en schackspelare i kombination med en schackdator över världens bästa schackdator. Så kommer det vara i alla vertikaler, säger Joel Hellermark i podden.

Lär dig mer om AI och lärande i dagens avsnitt här:

 

Du hittar även ”Under 15” här
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Ämnen i artikeln:

Under 15Podcast

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News