Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Christer Olsson: ” Vi har grundlurat våra barn – ensam är inte stark”

Publicerad: 12 oktober 2020, 05:23

I det 147:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av föreläsaren och författaren Christer Olsson för att diskutera personlig utveckling och hur man kan maximera sin egen potential i arbetet och livet.


Ämnen i artikeln:

Under 15

Christer Olsson är en av Nordens mest bokade föreläsare och har hjälpt och inspirerat tusentals till att hitta motivationen till sin personliga utveckling, ledarskap och hur man kan leva ett bättre liv. Han menar att kurser, teorier och självböcker inte hjälper hela vägen utan att mycket handlar om att faktiskt göra.

– Vi kan alla veckla ut oss och finna vår maximala potential. Men det kräver att vi har självinsikt och att vi vågar satsa på oss själva. Vi går runt och förväntar oss resultat direkt i allt vi gör i dag. Man måste ta små steg kontinuerligt för att göra stora skillnader, säger Christer i podden.

En sak som diskuteras i avsnittet är hur vi kan må så psykiskt dåligt i dag trots att vi har det så bra med bättre ekonomi, arbetsförhållanden och säkerhet än någonsin förut.

– Jag menar att vi har grundlurat våra barn. Vi har lärt dem att ensam är stark och att de ska fokusera på jaget i stället för gruppen. Ensam är inte stark. Ensam är död i människans evolutionära historia. Vi behöver grupper där alla bidrar med det dem just är bäst på. Vi alla är bäst på något och det är just det jag vill främja, säger Christer i podden.

Lär dig mer om att personlig utveckling i dagens dubbelavsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på medietechbolaget Strossle.

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev