Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Victoria Svanberg utses till ordförande för NME

Publicerad: 22 november 2021, 09:15

News Media Europe meddelar att svenska Victoria Svanberg tar över prestigeuppdraget som ordförande av organisationen.

Foto: Mikael Lindblom

Efter sex år kliver News Media Europes ordförande, Fernando de Yarza, av ned från ordförandeposten. Och nu meddelar organisationen att svenska Victoria Svanberg tar över prestigeuppdraget. ”Som ordförande för News Media Europe vill jag arbeta med Europas nyhetsutgivare för att främja pressfriheten i och utanför Europa”, säger hon i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

TU

Tidningsutgivarnas ordförande, Victoria Svanberg, tar sig an en ny roll efter att ha valts till ny ordförande för den den europeiska organisationen News Media Europe, efter att Fernando de Yarza klivit av uppdraget.

– Som ordförande för News Media Europe vill jag arbeta med Europas nyhetsutgivare för att främja pressfriheten i och utanför Europa. Vi måste bygga en hållbar framtid för vår bransch, och samtidigt säkerställa att det redaktionella innehållets värde är vederbörligt skyddat. Jag tackar Fernando de Yarza för allt arbete han lagt ned på att bygga utveckla News Media Europe till där vi är i dag, säger Victoria Svanberg i ett pressmeddelande.

”Blivit en nyckelspelare”

NME representerar över 2 500 europeiska print- eller online-titlar, och på radio och tv i Europa och verkar för att stärka och främja pressfriheten.

– News Media Europe har snabbt blivit en nyckelspelare på den europeiska mediepolitiska arenan, försvarar pressfriheten och bidrar till en hållbar framtid för professionell journalistik i Europa. Victoria Svanberg är utan tvekan rätt person för jobbet, säger den avgående ordföranden Fernando de Yarza i en kommentar.

Fakta Victoria Svanberg

Victoria Svanberg är ordförande i News Media Europe och ordförande i TU – Medier i Sverige. Victoria Svanberg är även ordförande för NWT-koncernen samt ledamot i Anderstiftelsen som främjar forskning och utbildning inom medieområdet. Hon har styrelseerfarenhet från flera svenska och norska mediehus som Schibsted Media Norge och Polaris Media.

Källa: Tidningsutgivarna

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TU

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev