tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tryckeriföretaget V-TAB stramar åt – 125 kan förlora jobbet

Publicerad: 23 november 2021, 13:43

V-tabs tryckeri i Södertälje. Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Tryckeriavtalen med Stampen Media och Schibsted löper ut, då avvecklar tryckeriföretaget V-tab den delen av verksamheten. Som följd kan 125 personer tvingas lämna bolaget. ”Beslutet har inte varit lätt”, säger vd:n Peder Schumacher.

Ämnen i artikeln:

Stampen Media GroupSchibsted

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Avvecklingen kommer innebära att omkring 125 arbetstillfällen blir övertaliga om drygt ett år. därför har nu fackliga förhandlingar inletts och anställda på bolaget har informerats, uppger V-tab. 

”Hela tryckeribranschen har genomgått stora förändringar de senaste decennierna och förändringarna har accelererat i takt med digitaliseringen och tidningsbranschens kris, med allt färre som läser papperstidningar. Dessutom har coronapandemin slagit hårt mot affärsområdet coldset med minskade intäkter som följd”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Krympande tidningsbransch”

– Beslutet har inte varit lätt, men det är rätt för att långsiktigt rädda bolaget och de arbetstillfällen som finns i den del av verksamheten som har livskraft och potential i dag och i framtiden. Det är tung dag för alla berörda – och jag förstår den oro som många känner. Vi ska göra allt vi kan för att informera så mycket som möjligt under processens gång och stötta kollegor, säger Peder Schumacher, vd på V-tab.

Bolaget uppger att strategin fortsätter för att förflytta tyngdpunkten på den krympande tidningsbranschen och istället försöka satsa på lönsammare områden.

– Vi har vänt på varje sten för att rädda så stor del av verksamhet och jobb som möjligt. Hur vi än vänder på stenarna så har vi en stabil och växande verksamhet i heatset, skylt &reklam och affärstryck och en snabbt vikande verksamhet med stora kostnader i coldset, säger bolagets styrelseordförande Petter Ski.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev