fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Strix avgående vd: "Jag minns rubriken om skoslagsmålet i Cannes"

Publicerad: 18 februari 2015, 10:07

Henrik Stenlund slutar som vd på Strix. För Dagens Media berättar han om åren på MTG.

Ämnen i artikeln:

Strix

JL

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se


Efter sju år som vd på Strix och sammanlagt hela 13 år i MTG-koncernen slutar Henrik Stenlund.

Nu berättar han om beslutet.

– Jag har varit väldigt många år på Strix och man kommer till en punkt där man vill hitta på något nytt. Men jag är mycket glad för den här tiden och att jag har fått jobba med alla dessa superbegåvade kollegor, säger han till Dagens Media.

Hur tror du framtiden för tv-produktionsbolagen ser ut?

– Jag tror att produktionsbolagen sitter i en bra position. Man kan ju säga att ”content is king” och att efterfrågan på rörligt nog kommer fortsätta öka. Det gäller bara att vara lite kvickfotad att ställa om till de nya formaten, säger han och fortsätter:

– Det som kan diskuteras är just hastigheten i omställningen, men lyssnar man på kanalcheferna verkar de tycka att de flesta produktionsbolagen redan har bra digitalt fokus.

Är det någon särskilt du kommer minnas från dina år på MTG och Strix?

– Det har varit fantastiska år. Jag har haft förmånen att se många olika delar av branschen. När det gäller Strix var det en ganska stor utmaning att få fart på företaget i början men vi vände det och det känns bra, säger han och fortsätter:

– En sak jag också minns är Dagens Medias rubrik: ”Strix-personal i stort skoslagsmål i Cannes”. Den kom sig av någon ryktesspridning och det hela gick lite för fort, men det är något jag aldrig kommer glömma, säger han och skrattar.

Vad ska du göra nu?

– Såklart ägna mig åt familjen. Sen kommer jag gå in i min frus företag Testagram och hjälpa till lite, men i övrigt så står jag till arbetsmarknadens förfogande.

LÄS ÄVEN:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev