söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Shaun Russell lämnar McDonald's

Publicerad: 27 mars 2012, 13:23

McDonalds nordiska marknadsdirektör Shaun Russell lämnar bolaget, kan dagensmedia.se avslöja.

Ämnen i artikeln:

DDB StockholmMcDonalds

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


– Det stämmer. Efter totalt elva år med McDonalds tycker jag att jag har gjort vad jag har kunnat för bolaget och det har blivit dags att anta nya utmaningar, säger Shaun Russell till dagensmedia.se.

Han kom till McDonalds 2009 som nordisk marknadsdirektör, och var innan dess ansvarig för McDonalds-kontot på DDB Stockholm.

När Mats Wester slutade som marknadsdirektör i Sverige 2012 tog Shaun över som marknadsdirektör även för den svenska verksamheten. Den rollen behöll han till Jeff Jackett från Pepsi i december förra året utsågs till svensk marknadsdirektör.

Utnämningen av Jeff Jackett har enligt Shaun Russell inget att göra med hans beslut att lämna bolaget.

– Nej, det var bestämt från början att det var en tillfällig lösning att jag var svensk marknadsdirektör, säger han.

Vad ska du göra nu?

– Jag håller dörrarna öppna än så länge. jag har jobbat länge för samma företag och har haft ett jobb med mycket resor. Nu ser jag fram emot att njuta av lite ledighet.

Han lämnar McDonalds till sommaren.

McDonalds presschef Frida Berg känner inte till att Shaun Russell ska lämna bolaget när dagensmedia.se kontaktar henne. Senare återkommer hon och bekräftar.

Kommer han att ersättas?

– Nej, vi tillsätter inte en ny person i samma roll. Nu har vi hittat bra lösningar på samtliga marknader. De kommer gemensamt ansvara för att koordinera marknadsföringen i Norden, säger Frida Berg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev