onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Perfect Day inför styckköp på utvalda poddar

Publicerad: 17 maj 2023, 12:38

Karolina Sandberg, Head of Sales & Business Development på Perfect Day.

Perfect Day Media satsar på användarintäkter – inleder samarbete med styckköpstjänsten Sesamy.

Ämnen i artikeln:

Perfect Day MediaSesamyPodcast

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Pophouse-ägda Perfect Day Media lanserar ytterligare ett intäktsben, användarintäkter. I samband med det teamar podcastbolaget med styckköpstjänsten Sesamy.

– Det här är ett naturligt nästa steg i att fortsätta utveckla affären och skapa fler intäktsmöjligheter för oss och våra fantastiska poddare. Med det sagt, kommer vi alltid hålla hårt i vår affärsmodell – reklamfinansierat innehåll som är gratis för lyssnaren, säger Karolina Sandberg, Head of Sales & Business Development på Perfect Day i ett pressmeddelande.

Det poddmaterial som Perfect Day i dagsläget planerar att låsa in är framför allt bonusavsnitt och extramaterial.

I sitt stall har Perfect Day Media i dag några av Sveriges största kommersiella poddar, som Alex & Sigges podcast, Ursäkta, Det Skaver och Fredagspodden. Som ett första steg kommer Perfect Day Media att låsa in poddmaterial från podcasten Jordkommissionen som programleds av Lotta Lundgren och Tove Nilsson.

Mjukvaruföretaget Sesamys styckköpslösning används i dag på flera tidningar och tidskrifter, däribland Breakit, Kvartal och Nyheter24. Så sent som i går st0d det också klart att även Fokus, Språktidningen och Modern Psykologi ansluter till Sesamy.

LÄS OCKSÅ: Det har styckköpen gett Breakit, Nyheter24 och Kvartal

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev