Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Next state låter anställda välja var de vill jobba

Publicerad: 1 oktober 2021, 05:54

Next states medarbetare får välja själva var de vill jobba.

Foto: Pressbild

Medarbetarna på Next state behöver inte masa sig till kontoret om de inte vill. Företaget erbjuder nu full flexibilitet för sina anställda för att få yrkes- och privatlivet att gå ihop.


Ämnen i artikeln:

Coronaviruset

Precis som på många arbetsplatser har distansjobb blivit rutin på byrån Next state under coronapandemin. Trots att rekommendationen om hemmajobb nu har slopats av Folkhälsomyndigheten kommer medarbetarna få full flexibilitet i var de jobbar. 

LÄS MER: Mobbningen fick honom att bygga sin byrå med ”hjärta” 

– Vi gjorde en undersökning med ett antal frågeställningar som var och en fick svara på, bland annat hur många dagar man vill vara på kontoret, vad man ansåg om fasta eller flexibla skrivbordsplatser, bestämma fasta dagar för att jobba från kontoret, säger Anki Skoog, vice vd, i ett pressmeddelande.

”Full flexibilitet”

Svaren de fick var att distansarbetet har gjort det lättare att bolla privatlivet med yrkeslivet och bidragit till mer fokuserad arbetstid, mindre störande moment och tid för reflektion. 

- Vi kommer att ha full flexibilitet gällande val av varifrån man jobbar på dagarna med ett undantag och det är den sista fredagen i varje månad när vi har vårt ”fredagsbäst”, en möjlighet för alla medarbetare att visa upp och berätta om projekt som genomförts för våra kunder, säger Anki Skoog.

LÄS MER: Så lyckades Globalconnect tränga igenom bruset genom att ge kunden huvudrollen 

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Coronaviruset

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev