söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kritik mot DJ Battle efter knivdådet i Visby: ”Smaklöst”

Publicerad: 7 juli 2022, 09:31

Centerpartiets ungdomsförbund under DJ Battle på Kallis i Visby under Almedalsveckan. Foto: Marko Saavala

Efter knivdådet i Visby under onsdagen genomfördes DJ Battle, något som kritiserats av många. I en skriftlig kommentar säger Assefa Communications att man har förståelse för reaktionerna.

Ämnen i artikeln:

DJ BattleAlmedalen

Under gårdagen anordnades DJ Battle, i regi av Assefa Communications med Dagens Media som mediepartner. På scen battlade bland annat Cuf och Muf. 

Men evenemanget har fått motta kritik, eftersom det genomfördes trots knivskärningen på Donners plats där en kvinna avled. DJ Battle genomfördes bara ett par hundra meter därifrån. På Twitter kallas valet att genomföra DJ Battle för ”smaklöst” och ”sinnessjukt”. 

Matilda Harar är projektledare på Assefa Communications, som anordnade DJ Battle, och kommenterar via sms:

”Vi hade en dialog med flera som var involverade i gårdagens event. Polisens budskap var att alla evenemang skulle fortgå som planerat och att det ej var en ökad hotbild. Vi har full förståelse och respekt för reaktionerna.”

Mathias Kallio, grundare av Dagens Media och DJ Battle, är i dag affärsområdeschef på Bonnier Business Media och kommenterar också beslutet.

”Det är en fruktansvärd händelse dådet som skedde vid Donners Plats i går eftermiddag. Att personen i fråga hade avlidit bekräftades av polisen senare på onsdagskvällen då vi redan hade öppnat dörrarna till DJ Battle. Att ställa in evenemanget och köra ut besökarna med så kort varsel bedömde huvudarrangören Assefa i samspråk med mediepartnern Dagens Media då inte vara rätt alternativ.”

Dagens Media har skickat följdfrågor till Assefa Communications, som inte har återkommit.

Fotnot

Dagens Media är endast mediepartner och inte arrangör till DJ Battle, vilket innebär att tidningen inte har någonting att göra med val av deltagare, låtlistor, biljetthantering eller beslut kring evenemangets utformning/vara/icke-vara. Läs mer här.

ALICIA PRICE

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev