måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kristin Skogen Lund efter kritiken: ”Naturligtvis hade Dagens Media rätt att publicera”

Schibsteds vd Kristin Skogen Lund svarar på de senaste dagarnas kritik: ”I efterhand är det klart att jag inte borde ha gett journalisten denna information, precis som jag inte borde ha reagerat som jag gjorde”.

Publicerad: 27 januari 2023, 11:51

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

”Jag kommer att fortsätta lita på journalister, och vill att de ska kunna lita på mig i gengäld”, skriver Kristin Skogen Lund i ett svar på den kritik som riktats mot henne de senaste dagarna.


Ämnen i artikeln:

SchibstedKristin Skogen LundToppnyheter eftermiddag

En intervju jag gjorde i veckan med Dagens Media resulterade i en artikel om besparingsåtgärder på Schibsteds nyhetsavdelning. Det var uppenbarligen olyckligt, eftersom nyheten skulle delas med de anställda på ett stormöte dagen efter. Efteråt ifrågasatte Dagens Medias chefredaktör Linnéa Kihlström min syn på pressetik och journalistikens regelverk.

LÄS OCKSÅ: Linnéa Kihlström: Schibsted-direktörens anklagelser om avtalsbrott är löjliga

Det som hände var att jag och journalisten hade en längre intervju där vi bland annat berörde medieekonomi. Jag svarade i allmänna ordalag och frågade när intervjun skulle publiceras. Journalisten svarade att intervjun skulle publiceras en annan dag, och alltså efter den planerade stormöte. Jag valde då – som kontext – att säga att Schibsted kommer att ge mer information om medieekonomi följande dag.

Naturligtvis hade Dagens Media rätt att publicera detta. Endast redaktören bestämmer när och hur information presenteras.

Och självklart tyckte jag att detta var olyckligt. Mest för att de anställda i Schibsteds nyhetsdivision och mediehus på så sätt fick reda på att stormötet skulle handla om besparingsåtgärder. Därför reagerade jag starkt och hastigt. Det var fel.

Jag ville vara öppen och visa tillit, som jag alltid vill som person och ledare. Borde jag ha gett journalisten denna information? Nej. I efterhand är det klart att jag inte borde ha gjort det, precis som jag inte borde ha reagerat som jag gjorde.

Jag kommer att fortsätta lita på journalister, och vill att de ska kunna lita på mig i gengäld. Men jag ska bli bättre på att sätta gränser för hur långt öppenheten ska sträcka sig. Det är nog bäst för båda parter.

 

Kristin Skogen Lund
Vd för Schibsted

 

LÄS OCKSÅ: Schibsted ska spara 500 miljoner NOK: ”Alla behöver se över sina prioriteringar”

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev