tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kanal 5 sänder ny Palme-dokumentär

Publicerad: 8 maj 2023, 12:56

I slutet av maj har den nya dokumentärserien premiär.

Med utgångspunkt i den avlidna journalisten Stieg Larssons arkivmaterial försöker författaren Jan Stocklassa att ge svar på gåtan kring mordet på Olof Palme 1986.

Ämnen i artikeln:

Warner Bros DiscoveryKanal 5

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Ett decennium efter att journalisten och "Millenium"-författaren Stieg Larsson gått bort hittade författaren Jan Stocklassa hans arkiv, som innehöll många års research kring Palmemordet.

Det resulterade i boken ”Stieg Larssons arkiv – Nyckeln till Palmemordet” som i skrivande stund finns på närmare 30 språk. Den 24 maj blir boken dokumentärserie på Kanal 5 och möjlig att streama även på Discovery Plus och HBO Max.

”Palmemordet – Den stora mörkläggningen” har premiär den 24 maj.

I dokumentärserien utgår Jan Stocklassa från Stieg Larssons arkivmaterial och söker svar på hur en av historiens största och mest omtalade polisutredningar, mordet på Olof Palme 1986, har kunnat förbli olöst.

–Ingen kan ha varit nöjd med sättet som polisutredningen lades ner. Palmemordet är fortfarande olöst och den teori som Stieg Larsson var övertygad om har inte utretts i botten, säger Jan Stocklassa, i ett pressmeddelande.

Dokumentärserien har producerats för Sky och Warner Bros Discovery av produktionsbolaget Raw. Regissör är Emmy-belönade Matt Rudge.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev