Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Författaren och journalisten Per T Ohlsson har gått bort

Publicerad: 28 oktober 2021, 12:33

Författaren och journalisten Per T Ohlsson har gått bort, 63 år gammal.

Foto: Sydsvenskan

Sydsvenskans mångårige medarbetare Per T Ohlsson har avlidit 63 år gammal. Under sin karriär gav han ut flera böcker och arbetade bland annat som politisk chefredaktör på tidningen. ”Vi är i sorg, chockade och förtvivlade”, säger Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje, till Sydsvenskan.


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Under sin långa karriär arbetade han huvudsakligen för Sydvenskan, dels som politisk chefredaktör och som korrespondent i New York. På senare år var han kolumnist på tidningen och känd som en vass stilist.

– Per T Ohlsson är en av de viktigaste profiler som någonsin skrivit i Sydsvenskan. För många är han Sydsvenskan personifierad. En otroligt skicklig skribent som ständigt lyckades hitta nya vinklar och analyser av samtidens viktigaste frågor, säger Jonas Kanje, till Sydsvenskan.

”Vi sörjer en kär kollega”

Han gav dessutom ut flera böcker under sin karriär, bland annat Konservkungen, Svensk politik och Albert Bonnier och hans tid, som gavs ut förra året.

Han diagnostiserades med allvarlig cancer i somras och somnade under onsdagen in på ett hospice i Malmö.

– Vi sörjer en kär kollega på tidningen, men våra tankar går i första hand till familjen, Mia, Lukas och Emma i en mycket svår stund, säger Jonas Kanje. 

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev