fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Falkehed och Hammarström byter kvällstidning

Publicerad: 25 maj 2023, 07:42

Prisade Magnus Falkehed och Niclas Hammarström går från Expressen till Aftonbladet.

Foto: Magnus Wennman/Aftonbladet

Journalisten Magnus Falkehed och fotografen Niclas Hammarström lämnar Expressen för Aftonbladet. ”Jag har varit här till och från sedan barnsben”, säger Niclas Hammarström.

Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Journalisten Magnus Falkehed och fotografen och bildjournalisten Niclas Hammarström har arbetat som ett team i många år, de senaste sju åren för Expressen. Under sin tid på kvällstidningen har de publicerat en rad reportage. Ett av dem, en serie om coronapandemin har också blivit ljudbok hos Storytel.

Tillsammans har de två också skrivit boken ”Idag ska vi inte dö – fångar i krigets Syrien” i vilken de berättar hur det gick till när de kidnappades under en reportageresa i Syrien och därefter satt i fångenskap i 46 dagar.

Genom åren har Magnus Falkehed och Niclas Hammarström hunnit frilansa för en rad olika medier, men nu står det klart att Aftonbladet – där de båda har en bakgrund – blir deras nya huvuduppdragsgivare.

– Vi är så glada över att ha knutit så erfarna, kunniga och ödmjuka journalister till oss. De blir oerhört viktiga i vår rapportering framöver, säger Karin Schmidt, redaktionschef på Aftonbladet, i ett pressmeddelande.

I februari 2021 tilldelades de två Nils Horner-priset för god utrikesjournalistik. Niclas Hammarström har också tagit hem flera förstapris i Årets bild, utsetts till Årets journalist och fått ta emot flera stora internationella utmärkelser.

– Jag har varit här till och från sedan barnsben. Jag tror att jag sålde min första bild till Aftonbladet som 14-åring. Jag har också många vänner som fortfarande är kvar så det känns roligt, säger Niclas Hammarström till Dagens Media.

Vad var det som blev avgörande för att du valde att lämna Expressen för Aftonbladet?

– Det var ingenting annat än att jag har många gamla kollegor kvar här varav flera jag umgås med privat, vilket lockade. Min förhoppning är att jag ska få ägna mig åt att göra samma typ av journalistik här som jag har gjort på Expressen.

Vad som blir det första duon tar sig an hos sin nya uppdragsgivare är inte klart än.

– Vi har haft ett första möte nu på morgonen där vi har lagt fram lite förslag, men inga beslut är tagna och vi börjar jobba den 1 juni, så det får vi se då.

Magnus Falkehed har tidigare arbetat som Aftonbladets korrespondent i Paris. En roll han också har haft för Dagens Nyheter.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev