söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Expressen sänder försäsongen av Hockeyallsvenskan

Publicerad: 2 juni 2022, 09:02

Expressen köper hockeyrättigheter.

Expressen ska sända minst 50 matcher från Hockyallsvenskans försäsong.

Ämnen i artikeln:

SporträttigheterExpressen

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Alla som vill se träningsmatcherna innan Hockeyallsvenskan drar igång på allvar kan vända sig till Expressen. Kvällstidningen uppger nu att de säkrat rättigheterna för hela försäsongen. ”En milstolpe i vår satsning på sporträttigheter”, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News i ett pressmeddelande.

Expressen uppger att de säkrat rättigheterna för minst 50 matcher under försäsongen av Hockeyallsvenskan. Under augusti och september i år kommer de sändas live, uppger tidningen i ett pressmeddelande.

– Hockeybevakningen är mycket prioriterad på Expressen, intresset från våra läsare och tittare är stort, och detta gör vårt redan starka utbud ännu vassare och bättre, säger Kalle Forssell, sportchef på Expressen.

LÄS OCKSÅ: Expressen skriver ner budgeten – efter intäktsras 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

– Det här är ännu en milstolpe i vår satsning på sporträttigheter. Vi jobbar strategiskt för att hela tiden förvärva rättigheter som passar just oss och det här paketet är verkligen en sådan rättighet, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Matchschemat kommer att släppas senare i år Men Expressen uppger att det kommer att bli minst tre matcher med varje lag i Hockeyallsvenskan.

Sedan tidigare har Expressen rättigheter att visa bland annat franska fotbollsligan Ligue 1, dam- och herrinnebandyligan SSL, fotbollsligorna Ettan och Elitettan och vissa skidtävlingar.

LÄS OCKSÅ: Därför gör Expressen om i chefsleden: ”Ambitionen är att få en tydlighet”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev