söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens bloggarkiv

Svår vecka, dålig rubrik och kontaktförsök

Publicerad: 18 augusti 2010, 05:02


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Om Medievärldens hektiska vecka, en vilseledande rubrik och en frånstötande kommentarsfunktion.

Vi har en hektisk vecka på Medievärlden. Vi sitter upptagna med anställningsintervjuer en stor del av tiden, bara idag har vi tre möten. Vi ska också tacka av Ylva idag, som lämnar oss efter 13 år på Medievärlden, för nya spännande uppgifter på Appelbergs. Efter jobbet väntar dessutom en skog av flyttkartonger i olika stadier av fyllnad, eftersom jag flyttar på fredag.

Igår satte jag rubriken Sydsvenskan vänder till vinst, vilket var vilseledande eftersom det inte har konstaterats ännu. Sanningen är att Sydsvenskan till och med juli gjort en förlust på 12 miljoner, vilket är en förbättring med 67,4 miljoner jämfört med samma period i fjol, och att vd Johan Ståhl därför bedömer att företagets rörelseresultat kommer att bli cirka 50 miljoner kronor helåret 2010. Igår ändrade jag rubriken till Sydsvenskan vänder, och även Sydsvenskan vänder mot vinst hade varit korrekt. Det är en imponerande vändning och resultatförbättring, och det är särskilt glädjande att det går bra för Sydsvenskan, som satsat så mycket på journalistiken, och vågat testa nya digitala vägar.

Igår ville jag för övrigt diskutera Expressens nya Twitter-knapp med Emanuel Karlsten. Det visade sig vara svårt. För att få kommentera på en Expressenblogg måste man för det första registrera sig. Det gjorde jag, fick bekräftelsemail och klickade på länken. Gick tillbaka till bloggen, uppmanades att logga in, loggade in, uppmanades att logga in, loggade in. Och så där höll det på. Vi kunde diskutera på Twitter istället, men i det här fallet hade det varit bättre att diskutera intill bloggposten, för de som framöver är intresserade. Det är ju den stora nackdelen med Twitter, jämfört med Jaiku, att inläggen inte trådas efter ämnen. Jag uppmanar hur som helst Expressen att göra något åt det här, för jag vill kunna diskutera med Emanuel på hans blogg!

Uppdaterad: Onsdag morgon fungerade det att logga in och kommentera!

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev