Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens bloggarkiv

Sommarjobb på Haparandabladet!

Publicerad: 8 juni 2016, 10:30


Om drygt två veckor kastar jag mig in i lokaljournalistiken igen, efter ett uppehåll på tio år.

Jag är både uppspelt och hedrad över uppdraget som sommarvikarierande nyhetschef på Haparandabladets redaktion i Haparanda när chefredaktören Örjan Pekka och redaktionschefen Marianne Berglund har semester.

Jag kommer att redaktöra, redigera och när tid finns även jobba som reporter. Förhoppningsvis kommer jag också att kunna bidra med en del i utvecklingsfrågor. Och helt klart kommer jag att lära mig väldigt mycket, vilket blir en tillgång i branschbevakningen när jag är tillbaka på Medievärlden i höst.

Jag kommer att jobba på Haparandabladet under sex veckor, från 20 juni till sista juli, större delen av den perioden har Medievärlden sommaruppehåll. (Haparandabladet kommer jag givetvis inte att kunna bevaka längre).

Haparandabladet är en på många sätt unik tidning. Tidningen är helt fristående, ägd av chefredaktören Örjan Pekka. Den bevakar hela Tornedalen, både den svenska och den finska sidan av gränsen. Den är Sveriges enda tidning som kommer ut på tre språk: svenska, finska och meänkieli, varav jag behärskar ett. Tidningen ägnar sig nästan uteslutande åt riktigt lokal journalistik.

Kort sagt, ett mer spännande sommarjobb går knappast att tänka sig.

Den som har vägarna förbi Haparanda i sommar får gärna höra av sig! Och alla former av tips mottages tacksamt!

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev