Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens bloggarkiv

Slutreplik: Oansvarigt att bagatellisera utgivarskapet

Publicerad: 22 november 2017, 12:09


Att Västra Götalandsregionens kommunikationsdirektör Erik Lagersten fortsätter att bagatellisera att den sajt han ansvarar för saknar utgivningsbevis förstärker bara min poäng, skriver Jonas Nordling i en slutreplik.

Erik Lagersten, kommunikationsdirektör för Västra Götalandsregionen, har i en replik beskyllt mig för att förvandla honom till en ”halmgubbe”. Jag är inte riktigt säker på vilken roll den metaforen spelar i sammanhanget, men såvitt jag förstått är Erik Lagersten missnöjd med att jag inte återgett följande mening i sin helhet:

”Det har inte praktisk betydelse just nu, men jag tycker att det är principiellt viktigt att det kommer på plats.”

Meningen är alltså hämtad från Dagens Medicin där Erik Lagersten svarar angående att den sajt som han ansvarar för saknar utgivningsbevis. Enligt samma artikel är sajten trots detta redan igång.

Erik Lagersten tycks mena att det viktiga är att han i detta fall har en princip som på sikt ska infrias. Detta tyder emellertid på att han inte riktigt har förstått vad som är anmärkningsvärt i sammanhanget. Om ingen utgivare finns är varje enskild skribent ansvarig. Den som kontaktar en redaktion utan utgivningsbevis omfattas dessutom inte av meddelarskyddet. Att bagatellisera detta är därför ingen ansvarsfull hållning, vilket var själva poängen med min kolumn. Erik Lagersten lyckas alltså dessutom förstärka denna poäng med sin replik.

För övrigt rekommenderar jag läsning av Journalistförbundets riktlinjer för offentligt ägda redaktioner.

Läs också:

Replik av Erik Lagersten: Varför förmedlar du inte hela bilden, Jonas Nordling?

Jonas Nordling: Vgrfokus – en nyhetssatsning som behöver granskas

jonasnordling

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev