Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens bloggarkiv

SD:s Agenda

Publicerad: 27 november 2018, 12:39


Ämnen i artikeln:

SVTAgendaSverigedemokraterna

De två senaste avsnitten av SVT:s Agenda, sett genom ögonen på SD:s kommunikationsavdelning.

Jag föreställer mig nu att jag är Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning.

SVT Agenda på söndag, vad vill vi helst få fram?

Sandlåda, svensk politik är en sandlåda, det är uttrycket vi vill etablera. Och helst att någon från vårt parti får vara med och kommentera sandlådan.

Check, check, check.

Sandlådan var ju “all over the place”, i påan, i frågorna, i svaren från forskarna, och så fick Jimmie vara där och beskriva sandlådan! Men lite kymigt av redaktionen att inte låta oss vara med i det efterföljande inslaget om skjutningar i förorterna. (Och vilket lågvattenmärke av pk-etablissemangets Johan Croneman i Dagens Nyheter sedan)

Ny söndag, nytt Agenda. Drömscenario?

Invandrare är våldtäktsmän. Våldtäkterna ökar på grund av den ökade invandringen, ja! Och tänk om vår rättspolitiske talesperson får vara med och kräva hårdare tag?

Check, check, check.

Bra inslag från gymnasieskolan! Men vilken lång transportsträcka med Brå:s representant, blablabla pliktskyldiga frågor, kom till sak. Ja, där kom den, på slutet, och som krok till den efterföljande diskussionen, bra Anders Holmberg: “Vet ni idag, det är en teori som förs fram ibland, att det handlar om invandringen, den stora invandringen de senaste åren, vet ni om det är så?” Hihi, sedan säger han så här “När det gäller migrationen, som ju återkommer, från en del håll, som förklaringsmodell” Från en del håll, från vårt håll skulle han ju ha kunnat säga, men det sa han inte! Bra oneliner också vi fick in att regeringen tycker det är viktigt att få behålla så många våldtäktsmän som möjligt.

Ny söndag, nytt Agenda, få se nu vad har vi kvar?

Kanske något om Soros eller mediernas vänstervridning eller rasismen mot vita?

Journalistik kan så klart sträva efter att vara konsekvensneutral. Men visst är det märkligt att det nästan alltid råkar vara ett partis budskap som väcker sådan genklang i denna redaktion, så att konsekvensneutraliteten för det mesta flödar i dess riktning. Och att partiet så ofta får ha sin drömroll när de är med. Varför inga frågor om hur de själva agerat i frågor som rör sexualbrott, till exempel hur de hanterat anklagelserna inom sin egen riksdagsgrupp?

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News