Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens bloggarkiv

Nu byter vi till förhandsmoderering

Publicerad: 2 januari 2013, 09:26


Ibland förvandlas Medievärldens kommentarfält till en lekstuga för rasister. Det är inte acceptabelt.

Medievärlden har alltid föredragit efterhandsmoderering för att undvika trösklar i kommunikationen, men nu stänger vi möjligheten att kommentera direkt på sajten.

Även om vi raderar de hatiska inläggen så snart vi ser dem har de hunnit bli lästa ett antal gånger. Det händer också att kommentatorer väntar ut oss och publicerar sina inlägg på exempelvis helgkvällar för att de ska bli lästa under helgen.

Vi har också försökt med att stänga av kommentarsfunktionen på artiklar om ämnen som triggar dessa människor, men då händer det att kommentatorerna sprider sina budskap i andra artiklars kommentarsfält istället.

Vi har också tvingats stänga kommentarsmöjligheten helt under långhelger, vilket antagligen leder till att vi missar inlägg i diskussioner. Som Göran Lundbergs debattartikel som publicerades 21 december och bara gick att kommentera en dag.

Vi har också slutat svara på rasisternas mejl, och vi ser det inte som ett politiskt ställningstagande; om mejlboxen hade invaderats av folk som påstod att utomjordingar låg bakom allt ont som händer i världen hade vi inte prioriterat kommunikationen med dem framför andra arbetsuppgifter.

Det handlar inte, och har aldrig handlat om, yttrandefrihet. De här människorna har egna forum och sajter för att sprida sina hatiska budskap. Jag tycker att alla utgivare och sajtägare som inte redan gjort det ska ta sig en rejäl funderare på om de vill fortsätta att tillhöra deras universum.

För våra läsare innebär det här att Medievärldens sajt blir en bättre miljö att vistas i, där luften är lite lättare att andas. Vi ska göra vårt bästa för att de relevanta kommentarerna ska publiceras så snabbt som möjligt, och hoppas ni har överseende med den fördröjning detta ändå kommer att innebära.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.