Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens bloggarkiv

Nu är vi transparenta

Publicerad: 13 september 2010, 13:57


Medievärlden har nu skapat en sektion för transparens.

Som jag nämnde i ett blogginlägg förra veckan anser jag att mediesajterna gott kunde ha en transparenssektion där de kan redovisa saker de tycker att läsarna bör ha möjlighet att få reda på, exempelvis om en reporter tidigare varit med i ett politiskt parti.

Nu har vi gjort slag i saken och skapat ett embryo till en sådan sektion på Medievärlden.

Vi stötte genast på ett antal problem. Det är jobbigt att bli för privat, och andras namn kan vi ju inte gärna skriva ut utan att fråga dem. Då är vi så att säga transparenta på andras bekostnad. Behöver man redovisa vilka tidningschefer man dansat med? undrade Micke. Nej, kom vi fram till, och inte heller vilka man är vän med och har eller har haft ihop det med.

I vårt fall kom vi fram till att vi ska redovisa vilka medieföretag vi har kopplingar till där kopplingen är så stark att den tarvar att redovisas. Det har vi egentligen bara i ett uppenbart fall, och det är att min far är tidningschef på Dala-Demokraten, vilket vi skrivit om tidigare.

Så detaljerad information behöver dock inte läsarna, det räcker att informera om att det finns en koppling till Dala-Demokraten och att vi därför i möjligaste mån anlitar frilansande medarbetare för att skriva om tidningen.

Så tänkte vi, kom gärna med synpunkter!

Så här blev vår transparenssektion till sist:

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev