Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens bloggarkiv

Medievärldens reportrar misstänkta för kortbedrägeri

Publicerad: 10 juni 2011, 10:49


Ämnen i artikeln:

Jönköpings-Posten

Jönköpingsborna är vaksamma. Till och med lite i överkant. Där kan en vanlig enkät sluta med att polisen blir inkopplad.

I början av veckan har delar av redaktionen befunnit sig i Jönköping för att få en tydlig bild av läget på och för J-P.  (Resultatet kommer i nästa vecka) Vi tänkte avsluta besöket med en liten enkät om vad folk tycker om tidningen.

Den första personen vi frågade hade precis tagit ut pengar från en bankomat på Trädgårdsgatan. Vi berättade vilka vi var, ställde våra frågor och tog några bilder utan problem. Resten av enkäten gick också enkelt att göra och snart satt vi i bilen på väg till Stockholm.

Någonstans efter Nyköping kollade Caroline sina mejl (jag körde, så det var ingen trafikfara) och började tokfnittra. J-P:s rättsreporter hade nämligen fått ett tips från vårt enkätoffer. Någon hade nämligen fått för sig att vi fotograferade uttaget över ryggen på honom och varnat.

Det fick honom att kontakta polisen som tyckte det verkade skumt. Polisen fick också våra signalement utifall att Dessutom spärrade han kortet. Utifall att igen

J-P:s reporter insåg snart att hur det låg till och kontaktade enkätoffret och förklarade att han kunde vara lugn och att tidningen gick i god för att den ljusa kvinnan och den mörke mannen med mustaschen hade ärligt uppsåt.

Och några bilder tagna över ryggen på någon person när han tar ut pengar går inte att hitta i redaktionskameran om någon undrar.

Mikael Marklund

Ämnen i artikeln:

Jönköpings-Posten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev