söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens bloggarkiv

Hej bloggvärlden!

Publicerad: 12 augusti 2010, 10:22


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Det första numret av tidningen Medievärlden kom i oktober 2006 och pryddes av Vassa Eggen–Olle Lidbom som också var det första personporträttet jag gjorde på min nya arbetsplats. Ett och ett halvt år senare intervjuade jag Sofia Mirjamsdotter som då precis startat den nya mediebloggen Same same but different. När Niklas Svensson startade Politikerbloggen skrev jag flera artiklar och gjorde ett större porträtt av honom.

Jag har skrivit om den politiska bloggvärlden, om könsfördelningen och den kommersiella potentialen. Om vilka lagar som gäller och vilka rättsfall som kan bli prejudicerande. Om bloggbävningar och bloggkritik. Om övertramp och framgångssagor. Men jag har aldrig bloggat. Det har varit nära många gånger men det har alltid varit något som kommit i vägen: tekniska hinder, tidsbrist eller bara dålig timing.

Mark Comerford brukar säga att man inte kan lära sig sociala medier genom att få dem förklarade för sig. Det är som att lära sig simma, du måste ner i vattnet. Efter fyra år på bassängkanten har det blivit dags.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev