Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens bloggarkiv

Glad sommar önskar Medievärlden!

Publicerad: 8 juli 2011, 06:30


Nu tar Medievärlden semester och sajten fylls av sommarflödena.

Nu tar vi semester och sajten uppdateras med externa flöden den kommande månaden. Några frågor vi kommer att bevaka under hösten:

- Vad händer med Sydsvenskan efter försäljningen av Skånemedia och med den nya ledningen.
- Yttrandefrihetskommittén ska presentera sitt förslag till förändring av Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen.
- En ny lagstiftning mot integritetskränkningar kryper allt närmare och det pratas också om att täppa till polisläckor. Diskussioner som kommer att vara aktuella under hösten, inte minst i samband med Yttrandefrihetskommitténs arbete.
- Kommer medieföretagen lyckas hitta nya digitala intäktskällor, hur fungerar exempelvis de nya digitala premiumtjänsterna som startats den senaste tiden.
- Public service-debatten lär fortsätta, och aktualiserar än mer när tidningarna börjar ta betalt på nätet i högre utsträckning.
- Vilka förvärv och nystarter kommer mediekoncernerna göra i höst, nu senast var det Bonnierägda Bink som köpte Tailsweep, och pratade om en fortsatt ”aggressiv tillväxtstrategi”.
- Kommer den arabiska våren att övergå i en arabisk höst med löften om mer demokrati och yttrandefrihet i världen?

Detta och mycket annat alltså!

Glad sommar och trevlig semester önskar Medievärlden!

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.