Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Wan-Ifras öppna brev till Trump

Publicerad: 28 mars 2017, 06:23

Donald Trumps attacker mot medier måste upphöra. Det skriver branschorganisationerna Wan-Ifra och WEF i ett öppet brev till den amerikanska presidenten.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Den världsomspännande tidningsorganisationen Wan-Ifra (The World Association of Newspapers and News Publishers) och redaktörsforumet World Editors Forum (WEF) kritiserar USA:s president Donald Trump för hur han behandlar medier. I ett öppet brev uttrycker de stor oro för presidenten och hans administrations uttalanden och anklagelser mot nyhetsmedier.

Som exempel lyfter de en av presidentens tweets i vilken han anklagar New York Times, NBC News, ABC, CBS och CNN för att sprida falska nyheter samt beskriver nyhetsmedierna som det amerikanska folkets fiender.

”Vi känner starkt att presidenten för världens ledande demokrati bör välkomna och uppmuntra den typ av rigorösa självkritik fria medier upprätthåller som ett sätt att säkerställa högsta möjliga krav på styrning.”

Brevet undertecknas av ett 40-tal personer. Svenska Tomas Brunegård, tidigare vd för Stampen i dag ordförande för Wan-Ifra, TU:s vd Jeanette Gustafsdotter och Anette Novak, regeringens särskilda mediepolitiska utredare, är några av dem.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News