Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

VTD planerar nedskärningar

Publicerad: 18 augusti 2017, 05:31

Vikande upplagor för dagstidningarna tvingar VTD att minska kostnaderna. Nu har MBL-förhandlingar inletts med fackklubbarna om att minska antalet anställda.


Ämnen i artikeln:

Distribution

Hur många som kan komma att beröras av sparåtgärden vill inte det Stampenägda distributionsbolaget VTD:s vd Peder Schumacher avslöja.

– Men det stämmer att vi planerar ett åtgärdsprogram.

Orsaken är att den traditionella tidningsaffären minskar stadigt. I volym med 10 till 15 procent. Och även om externa intäkter ökar klarar de inte av att kompensera.

– För att göra det skulle det krävas 10-tals miljoner i nya intäkter, där är vi inte. Därför måste vi förändra organisationen.

Nu har VTD inlett förhandlingar med berörda fackklubbar. Peder Schumacher räknar med att de ska vara klara under augusti.

Enligt källor till Medievärlden handlar det om ett knappt 20-tal anställda som kan beröras och att distributionsbolaget är på väg mot att göra ett minusresultat på över 45 miljoner kronor i år.

Ämnen i artikeln:

Distribution

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.