Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

VT:s chefredaktör lämnar

Publicerad: 1 september 2017, 08:08

Mikael Sönne lämnar chefredaktörs-posten på Västerviks-Tidningen efter fem år. Han efterträds av Christoffer Nielsen som i dag är nyhetschef på tidningen.


Västerviks-Tidningen nuvarande chefredaktör Mikael Sönne kom till tidningen i februari 2012. Han kom då närmast från en chefstjänst på tidningen Extra. I dag, drygt fem år senare, står det klart att Mikael Sönne lämnar Västerviks-Tidningen.

Till VT.se säger han att han kommer att sakna sitt uppdrag.

”Jag tycker att vi journalister har en allt viktigare uppgift att stå för en relevant och sann journalistik när andra inte gör det.”

”VT:s position är stark trots konkurrens. Vi är, har varit och kommer att förbli dem man vänder sig till när det gäller. Det är ett förtroende som vi ska vara tacksamma för.”

Mikael Sönne efterträds av Christoffer Nielsen som i dag är nyhetschef på tidningen. Nielsen kommer fortsättningsvis att kombinera de två rollerna.

”Jag kommer vara högst ansvarig för vår nyhetsbevakning och ganska snart kommer vi anställa en biträdande nyhetschef som bistår i planering och i dagliga kontakter med allmänheten och så vidare. I uppdraget som chefredaktör ingår att representera mediehuset och berätta om den journalistik vi levererar, att vara tidningens kontakt med läsare och andra”, säger han till den egna tidningen.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.