Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

VLT:s vd: DT gränsar till oss men det är Stampens fråga

Publicerad: 25 september 2007, 13:08

Nils Engström, vd för VLT AB, hänvisar frågan om VLT och Nerikes Allehanda är spekulanter på Dalarnas Tidningar till Tomas Brunegård, Stampens vd. "Eftersom VLT och NA ägs av Stampen, så hör frågan hemma högre upp." (Uppdaterad)


På frågan om hans fått Stampens uppdrag att föra förhandlingar med familjen Bengtsson svarar han nej, men konstaterar samtidigt att Dalarnas Tidningar geografiskt ”gränsar till oss”.
Medievärlden har sökt Tomas Brunegård, men han sitter för närvarande i styrelsesammanträde.
Bennie Ohlsson, Gota Medias vd, säger att han fick veta om försäljningen ”för 30 sekunder sedan” och att han i övrigt inga andra kommentarer har än att Dalarnas Tidningar ligger långt bort.
Att Dalarnas Tidningar är till salu hade Lennart Hörling, chefredaktör och en av ägarna till Nya Lidköpings-Tidningen, precis fått veta när Medievärlden kontaktar honom.
– Jag hörde det för en stund sedan.
Lennart Hörling är också parhäst till Stampens vd Tomas Brunegård. Det är tillsammans med honom ett eventuellt köp av Dalarnas Tidningar kan bli aktuellt.
– Jag har inte hunnit prata med honom om det ännu. Men han är informerad om att de är till salu.
Redan inom de närmaste dagarna räknar han med att de har hunnit komma fram till om de är intresserade. Och då kommer de att tillkännage det.
– Inte minst av anständighetsskäl mot säljarna.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev