Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

VLT prisades för ungdomsjobb

Publicerad: 28 oktober 2006, 08:58

VLT vann Nära-priset och 75 000 kronor för sin artikelserie "Utmaningen - fler unga jobb".
Priset delades ut på fredagskvällen i Örebro i samband med den pågående Nära-konferensen.


Det var första gången som utmärkelsen delades ut, priset är instiftat av Nerikes Allehanda och ska främja god lokaljournalistik.
Syftet med VLT:s satsning var att få ner ungdomsarbetslösheten i Västerås. Tidningen anställde två ungdomar och utmanade sedan andra företag i Västerås att följa exemplet. 257 unga fick jobb.
Juryns motivering: ”Redaktionen har mycket målmedvetet och konsekvent tacklat ett av de stora samhällsproblemen på ett konstruktivt, ingripande och engagerat sätt. Satsningen präglas av mod att ta ut svängarna och ambitionen att använda tidningen som arena för medborgerliga möten och diskussioner som skapat ett odiskutabelt mervärde och trovärdighet för och bland de unga, lokala läsarna”.
– Det känns jättekul. Vi har haft otroligt jäkligt roligt under hela tiden vi arbetade med serien så det känns bara helt självklart att det ska sluta så här, sa en överlycklig Helene Claesson, tidigare biträdande nyhetschef på VLT till na.se.
Hon delar priset med reportern Andreas Jennische och redigeraren Lars Höglund.
Ett 30-tal bidrag hade skickats in till tävlingen, varav fyra nominerades till priset. VLT:s konkurrenter var Helsingborgs Dagblad/Landskrona-Posten, Smålandsposten och Nerikes Allehanda.
Juryn bestod av Torbjörn von Krogh, gästprofessor vid Kalmar högskola, Thelma Kimsjö, publisher på Länstidningen i Södertälje, Ulrika By, reporter på Dagens Nyheter, Tonny Nundal, chefredaktör på Haugesunds Avis och Ulf Johansson, chefredaktör på Nerikes Allehanda.
VLT var också en av tre nominerade kandidater till Årets redaktion i Pressens Tidnings tävling Årets dagstidning.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.