Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

VLT möblerar om i LT:s ledning

Publicerad: 17 maj 2006, 13:38

Länstidningen i Södertäljes chefredaktör Torsten Carlsson avgår som ansvarig utgivare och tidningens vd Peter Wittzel lämnar företaget. Det står klart sedan VLT beslutat sig för att tillsätta en publisher för tidningen. Vem det blir är ännu inte klart.


Vem som ska ta över såväl det publicistiska som ekonomiska ansvaret för LT som numera ingår i VLT-koncernen är ännu inte klart. Troligen kommer ett namn att presenteras i början av nästa vecka.
Torsten Carlsson slutar som ansvarig utgivare för Länstidningen i Södertälje efter 29 år. Han kommer att fortsätta som tidningens politiske chefredaktör.
– Det är en intressant lösning och jag tror att den har goda förutsättningar att fungera, säger chefredaktören Torsten Carlsson till LT.se.
Peter Wittzel lämnar både vd-stolen och företaget.
Det är inte ovanligt att tidningar i LT:s storlek drivs av en publisher och ägarna tror att det med rätt person vid rodret är ett framgångsrikt sätt att möta framtidens krav menar VLT:s koncernchef Lennart Foss.
Något missnöje med hur tidningen skötts hittills finns inte enligt honom:
– Nej varken med resultatet när det gäller upplaga eller annonsförsäljning. Vi ser det här som ett bra sätt att gå in i framtiden. Nu kommer en person som kommer att ha fullt fokus på att utveckla det redaktionella arbetet.
Då kan man dra slutsatsen att den blivande publishern kommer från den redaktionella sidan?
– Så mycket kan jag säga, ja.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev