Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

VK Media testar Mittmedias dataplattform

Publicerad: 20 december 2017, 13:20

Sedan en tid tillbaka testar VK Media Mittmedias egenutvecklade dataplattform Soldr.


Ämnen i artikeln:

VK MediaMittmedia

VK Media och Mittmedia är båda en del av betalalliansen. Nu utvecklar mediekoncernerna samarbetet ytterligare genom att VK Media testar Mittmedias dataplattform Soldr.

Samarbetet görs under en testperiod och innebär att VK Media, där titlarna Västerbottens-Kuriren, Folkbladet Västerbotten och Totalt Umeå ingår, kopplar analys och innehållsflöde mot Mittmedia-plattformen Soldr, som utgör mittpunkten för koncernens digitala ekosystem.

– Mittmedia/Soldr ser till att VK kan samla upp och behandla data så att VK kan göra analyser och därmed förbättra förståelsen i läsaraffären, det vill säga vilket innehåll som användarna gillar och är bredda att betala för, säger Thomas Sundgren som är utvecklingsansvarig för koncernens innehålls- och dataplattformar.

Samtidigt förs samtal om att utöka det tekniska samarbete mediekoncernerna emellan i framtiden, skriver Daniel Nordström, utgivare och chefredaktör för Mittmedias tidningar i Västmanland och Stockholmsregionen, i ett blogginlägg.

Det handlar, enligt Thomas Sundgren, dels om utvärdering och beslut, dels om det faktum att parterna i framtiden kan dela på annan teknik mellan varandra.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VK MediaMittmedia

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev