Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Virtanen lämnar Aftonbladet

Publicerad: 11 december 2017, 06:35

I slutet av oktober tvingades Aftonbladets Fredrik Virtanen bort från ledarsidan. Nu står det klart att han helt lämnar tidningen. Beskedet har fattats i samråd mellan Virtanen och Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetFredrik Virtanen

”Jag lämnar tidningen efter att chefer offentligt uttryckt brist på förtroende för mig. Men beslutet att lämna sker i samförstånd”, säger Fredrik Virtanen till Aftonbladet.

I samband med #metoo-rörelsen har Aftonbladets medarbetare Fredrik Virtanen anklagats för våldtäkt och sexuella trakasserier. Anklagelserna gäller dels en våldtäkt som ska ha inträffat 2006, vilken polisanmäldes 2011. Men i kölvattnet av #metoo har det också framkommit nya uppgifter om sexövergrepp. Med anledning av anklagelserna valde Aftonbladet tidigare i höst att starta en internutredning.

”Inget i den nu avslutade internutredningen har visat på händelser i närtid. Vi har från vår sida trots det bedömt att det blir svårt för honom att fortsätta att verka som journalist på Aftonbladet på grund av nyhetsrapporteringen gällande honom i samband med #metoo. Därför har Fredrik Virtanen efter samtal med oss valt att avsluta sin anställning”, säger Aftonbladets stabschef Magnus Ringman till den egna tidningen.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetFredrik Virtanen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev