Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Virtanen hotar medier med PO-anmälan

Publicerad: 27 november 2017, 07:02

Fredrik Virtanen uppger att han kommer att PO-anmäla Resumé och SVT Nyheter. Det sedan medierna publicerat uppgifter om honom som han inte fått möjlighet att bemöta.

Ämnen i artikeln:

Cissi WallinResuméFredrik Virtanen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den utlösande faktorn var Resumés helgintervju med journalisten Cissi Wallin, som är en av de kvinnor som anklagat Aftonbladet-medarbetaren Fredrik Virtanen för våldtäkt och andra övergrepp och trakasserier.

Fredrik Virtanen, som efter anklagelserna tagit time out från tidningen, reagerar starkt mot att han inte fått möjlighet att bemöta uppgifterna i intervjun. Därför planerar han att PO-anmäla.

Resumés chefredaktör Johan Såthe ger en kommentar till den egna tidningen.

”När Fredrik Virtanen hörde av sig till mig gavs han direkt möjlighet att skriva ett genmäle eller bli intervjuad om innehållet i artikeln, vilket han avstod från. Artikeln uppdaterades då med kommentarer från en lång intervju i Aftonbladet där Fredrik Virtanen berättade tydligt om hur han såg på anklagelserna mot honom. Vi lade också in en länk till intervjun i Aftonbladet.”

I ett meddelande till Resumé uppger Virtanen att han också kommer att anmäla SVT Nyheter för ”liknande webbpubliceringar”.

Uppdatering: I en tidigare version skrev Medievärlden att Fredrik Virtanen hotade att anmäla Resumés och SVT Nyheters ansvariga utgivare för grovt förtal. Men enligt Fredrik Virtanen handlar det i stället om en PO-anmälan.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev