Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Vilkas värden är ”våra”, Mats Johansson, redaktionschef TT?

Publicerad: 5 november 2009, 12:45

"Invandrare ska lära sig våra värden" är en rubrik som blivit en snackis under dagen. Vem tänker TT:s reporter att läsaren är? undrar Quick Responses Arash Mokhtari, som håller ögonen på den svenska nyhetsrapporteringen om invandring, integration och främlingsfientlighet.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionTT

”Invandrare ska lära sig våra värden” är en rubrik som blivit en snackis under dagen. Vem tänker TT:s reporter att läsaren är? undrar Quick Responses Arash Mokhtari, som håller ögonen på den svenska nyhetsrapporteringen om invandring, integration och främlingsfientlighet.

Med tanke på hur välspritt TT:s material blir är det förvånansvärt att journalistiken inte ser så bra ut som den borde, skriver Arash Mokhtari på mediestudier.wordpress.com.

Han fortsätter: Vem tänker sig reportern är läsaren egentligen? Bara de som har ”våra värden”? Vilka är de ”invandrare” som det talas om?

Rubriken är hämtad från ett uttalande av integrationsminister Nyamko Sabuni, där hon bland annat talar om att ”det är viktigt att de värden vi förmedlar till barnen i skolor också ges till dem som kommer till Sverige i vuxen ålder”.

– Den rubriken borde vi ha jobbat med, säger Mats Johansson, redaktionschef på TT.

Den var inte bra och det har vi också sagt internt. Men jag vill också tillägga att det är sällsynt att det blir så här.

Borde det inte ingå i blodomloppet på en redaktion så att något slår till när sådana här formuleringar dyker upp?

– Men det gör det väl också. Sånt här händer inte ofta. Men varje gång vi gör fel så lär vi oss också något.

Hur går ni vidare nu? Med seminarier eller??

– Nej, men vi har kvalitetsinslag i våra dagliga möten där vi tar upp det som gått snett – och det som är bra.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionTT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.