Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

VF-Sporten får vara kvar

Publicerad: 14 mars 2017, 09:20

Förslaget att Värmlands Folkblads (VF) sportredaktion ska avvecklas dras tillbaka av den nya ägaren NWT. Men redaktionen ska mer än halveras. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

NWT

Vid månadsskiftet togs driften av VF över av NWT. Samtidigt presenterade den nya ägaren flera förslag på organisationsförändringar. Ett av dem, att sportredaktionen skulle avvecklas, möttes av stark kritik från såväl facket som läsarna.

Simon Strinnholm, facklig ordförande och webbredaktör på VF, kallade förslagen ogenomtänkta. Särskilt planen på att lägga ned sporten:

– Det är Mellansveriges starkaste sportredaktion. Den betyder enormt mycket för VF, för läsarna och för hela Värmland. Nu har vi fem duktiga sportreportrar som riskerar att bli av med jobbet. Det är katastrofalt och i längden tror jag det leder till att vi tappar både läsare och prenumeranter, sade han till Medievärlden då.

I går återupptogs förhandlingarna mellan NWT:s ledning och journalistfacket. Men nu backar ledningen och i stället står det klart att VF får behålla två sportreportrar, rapporterar Journalisten.

Simon Strinnholm, kommenterar det nya förslaget, i ett mejl till Medievärlden:

– Det nya förslaget är så klart bättre än det gamla, även om två sporttjänster är i minsta laget. Men det är bättre än inga alls, så det är en förbättring.

Varför tror du att ledningen backar?

– Jag tror att ledningen, efter att ha lyssnat på de argument vi i förhandlingsdelegationen lagt fram, insett nyttan med konkurrens även bland sportnyheterna.

I övrigt har det inte framkommit något nytt under förhandlingarna, skriver Simon Strinnholm:

– Förslaget ser ut som det första med den skillnaden att ledningen la till två tjänster (VF tappar alltså drygt nio tjänster i stället för de ursprungliga elva). Förhandlingarna kring organisationen är avslutade och nu ska vi börja prata bemanning.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NWT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News