Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Veckolång manifestation för Dawit Isaak

Publicerad: 21 september 2016, 04:42

I dag inleds en veckolång manifestation för Dawit Isaak på Centralen i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

På fredag, den 23 september, har den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak suttit fängslad i 15 år utan rättegång. För att uppmärksamma detta hålls en veckolång manifestation på Stockholms Centralstation.

Under hela veckan finns möjligheter att testa att sitta 15 minuter i en kopia av hans cell.

Den 23 september sker ytterligare aktiviteter:

Bland annat lansering av en engelsk version av låten Fågelsång som Dawit Isaak skrivit texten till. Vid lunch kommer det att hållas tal tillägnade Dawit Isaak på Stockholm Centralstation.

Klockan 13.30 hålls en tystnadsmanifestation för Dawit Isaak och de andra som greps samtidigt. 15 minuter i tystnad för dem på Sergels Torg.

Kampen för Dawit Isaak sker av Stödföreningen Free Dawit i nära samarbete med Publicistklubben, Reportrar utan Gränser, Sveriges Författarförbund, Svenska Journalistförbundet, Svenska PEN, Sveriges Tidskrifter, Tidningen Expressen och Utgivarna. I arbetet med installationen #SittmedDawit på Stockholm Central medverkar även Amnesty Sverige.

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.