Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Västernorrland surfar upp i toppen

Publicerad: 23 juli 2009, 04:09

Västernorrläningarna surfar i snitt 58 minuter om dagen. Det är näst mest i landet och en ökning med 35 procent på ett år.


Ämnen i artikeln:

Sundsvalls Tidning

Surfande är en etablerad vana – men användningen av nätet fortsätter att utvecklas, med förbättrad bandbredd, mer funktioner och mer material.

På ett år har den tid vi surfar ökat med 8 minuter i snitt i hela landet visar Orvesto Konsument. Sveriges Annonsörer har gjort en specialkörning av materialet som visar att stockholmarna surfar mest, nästan 65 minuter per person och dag – en ökning med över 7 procentenheter.

Men den verkligt snabba utvecklingen har skett i Västernorrland och Dalarna, som med över 15 respektive 12 minuters ökning nu ligger på andra och tredje plats.

Även om Aftonbladet.se dominerar nätanvändningen i de flesta regioner så betyder de lokala nyhetssajterna mycket för nätvanorna.

Sundsvalls Tidnings st.nu och Örnsköldsvik-Härnösand baserade Allehandas allehanda.se har i stort sett lika många unika läsare per vecka, 51 000 mitt i sommaren. Kjell Carnbro, chefredaktör på Sundsvalls Tidning har ingen definitiv förklaring till det ökade surfandet i länet. Tidningen har utvecklat nyhetsarbetet för nätet och tidningen:
–    Vi går ifrån det reflexmässiga att lägga ut det som finns i tidningen.

Jimmie Näslund, chefredaktör på Allehanda, tycker att utvecklingen är mycket glädjande.
– Vi upplever ett stort intresse hos våra läsare att interagera. Det kan bidra till det ökade surfandet.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Sundsvalls Tidning

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev