Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Varför valde du att prata med en ökänd nazist, Janne Josefsson?

Publicerad: 22 augusti 2011, 10:56

I morse gjorde SVT-journalisten Janne Josefsson sin debut som programledare för eterklassikern Ring P1. Bland de första lyssnare han släppte fram var Curt Linusson, tidigare ledare för den paramilitära nazistgruppen Legion Wasa.


Ämnen i artikeln:

Janne Josefsson

Det kom upp att han var på linjen, en producent kopplade in honom.

Visste du vem han var innan ni sände ut det han sa?

– Ja, jag hörde att han hade ringt in och kände igen hans namn.

Du har sagt (GP 15/8) att du i Ring P1 vill prata om ”haveriet av det mångkulturella samhället” – kan du berätta hur det haveriet ser ut?

– Det är väl uppenbart för alla att se. Samhället är ju så uppdelat att det inte är sant. Det finns områden som är helt tömda på oss gamla svenskar. Så var det väl inte tänkt att det skulle vara? Det skulle väl vara blandat?

I din programledarpremiär körde du på den tuffa skjutjärnsstilen. Riskerar inte du att ta över huvudrollen från de inringande lyssnarna?

– Det här är en balansgång; jag vill inte vara för hård, särskilt inte som jag har ett övertag. Lyssnarna måste behandlas med respekt, men jag ska inte bara sitta och nicka med. Utan kritiska frågor tar man dem inte på allvar. Då blir lyssnarna bara en kuliss till programledaren.

Här kan du lyssna på programmet.

Ämnen i artikeln:

Janne Josefsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News