Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Varför startar Tidningen Vi ännu ett magasin, Anneli Rogeman?

Publicerad: 5 maj 2010, 10:54

Efter framgångarna med Vi Läser lanserar Tidningen Vi ytterligare ett magasin, Vi Biografi. Första numret kommer i september.


Ämnen i artikeln:

Tidningen Vi

   Vi startar Vi Biografi för att vi vill det och för att det finns ett behov av den här typen av tidning. Jag har också fått i uppdrag av styrelsen att se till att bolaget växer, säger Anneli Rogeman, vd för Tidningen Vi.

Vad menar du mer konkret med det?

   Att vi kommer att starta ytterligare en tidning i januari nästa år. Vi har kommit långt i planeringen, chefredaktören börjar i höst. Men vilket ämne det handlar om kan jag inte säga.

Vad talar för att Vi Biografi ska locka nya läsare?

Vi får ett stort gehör för våra personporträtt i Vi. Det ökade intresset märks också i bokutgivningen, det kommer allt fler biografier. Dessutom finns det ingen tidning av det här slaget i Sverige.

Vi Läser startade för ett år sedan och utökar nu sin utgivning från fyra till sex nummer per år. Tror du på samma utveckling för Vi Biografi?

Jag hoppas på det. Vi Läser nådde större framgång tidigare än vad vi vågat hoppas på. Vi har inte Bonniers eller LRF:s resurser, vi startar försiktigt och med lätt hand. Jag känner mig trygg med det.

Stina Jofs, redaktionschef för Tidningen Vi, blir chefredaktör för Vi Biografi. Övriga i redaktionen är Staffan Frid, ad, och Tomas Fläckman, redaktör. Vi Biografi ska komma ut med fyra nummer per år.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Tidningen Vi

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev