Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Varför så kort tid på Svenskan, Stefan Eklund?

Publicerad: 1 september 2010, 10:57

Stefan Eklund slutar som kulturchef på Svenskan efter 19 månader. Företrädaren Carl Otto Werkelid var där i 30 år.


Jag hade tänkt att jag skulle vara kvar längre. Frågan kom ganska plötsligt och jag tvingades till några dagar av intensiva funderingar. Det var ett svårt val, men det är så många nya möjligheter med det här jobbet.

Vilka då?

Jag har varit på Borås Tidning i 25 år, och tidningen har en stor plats i mitt hjärta, jag tycker om arbetsplatsen och jag känner att jag har mycket att ge. Rollen som högsta ansvarig publicist lockar mig väldigt mycket.

Daniel Sandström talade förra veckan för publicister med kulturbakgrund, håller du med?

Ja, det är något jag tar med mig i rollen som ansvarig utgivare. Det säger också något om synen på kulturjournalistik i Gota Media.

Vilka roller har du haft på Borås Tidning?

Ja, vilka har jag inte haft? Jag började som sommarvikarie på arkivet när jag gick gymnasiet. Jag har varit sportreporter, sportchef, biträdande nyhetschef, nyhetschef och kulturchef.

Vill du förändra eller förvalta?

Jag kommer med rätt många idéer om vad jag vill göra. Det är en väldigt väl fungerande tidning, men det finns så klart en hel del jag fått med mig från Svenska Dagbladet som jag tror skulle kunna fungera på en större landsortstidning.

Vad tar du med dig från Svenska Dagbladet?

Väldigt mycket, det har gett mycket att sitta i ledningsgruppen och se hur man leder en stor tidning i en utsatt situation, jag är imponerad av hur tidningen jobbar med kvalitetsfokus, och att det finns ett väldigt väl fungerande samarbete mellan redaktion och marknad där man ser de olika rollerna men ändå kan samarbeta på ett bra sätt.

Är det något du ser särskilt fram emot när du är tillbaka i tidningshuset i Borås?

Jag ser fram emot att få jobba med redaktionen som jag känner till större delen, har stort förtroende för och tycker mycket om.

Svenskans kulturchef återvänder till Borås Tidning

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev