Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Varför kidnappade ni politiker, Kristianstadsbladet?

Publicerad: 7 september 2010, 10:47

Kristianstadsbladet kidnappade kommunens tio mest betydelsefulla kommunpolitiker och tog dem till en hemlig plats där de under 24 timmar fick bilda allianser, skriva valtal och prata politik.


Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaValet 2010

Vad var tanken bakom kidnappningen, Lasse Bernfalk, chefredaktör på Kristianstadsbladet?

Vi ville att våra läsare skulle få en annan bild av politikerna än den vanliga.  Vi skriver mycket tunga nyheter så här i valtider och ibland är vi rädda att vissa läsare inte riktigt orkar med, att det blir för tungt. Det här var ett sätt att göra något som kunde locka till läsning och ge läsarna en möjlighet att se politikerna från ett annat håll genom lite lättare inslag.

Kidnappade ni verkligen politikerna eller visste de vad som skulle ske i förväg?

Vi bad dem avsätta 24 timmar till Kristianstadsbladet för att diskutera vad de vill med Kristianstad efter valet. Vissa var jättenervösa innan men vi försökte lugna dem och säga att det hela inte innehöll några förnedrande inslag.

Var det oproblematiskt att låta Sverigedemokraterna vara med?

Vi tog med dem som är demokratiskt valda i Kristianstad. De som medborgarna valt måste få delta i debatten. Det blev inte konstigt men just invandringsfrågan blev det mycket debatt kring under det här dygnet.

Hur bevakade tidningen det som utspelades på platsen?

Vi hade tre reportrar, en fotograf och en som gjorde webb-tv på plats.  Jag var också med som allmän lekledare.

Hur har läsarna reagerat?

Vi har fått en del reaktioner där läsarna tycker att vi lyckats vara nytänkande och göra något helt annorlunda. En del grejer på webben har varit välkommenterade, speciellt de om Sverigedemokraterna.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev