Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Varför har ni engagerat er i trängselskatt, GT?

Publicerad: 2 januari 2013, 12:51

Över 45 000 göteborgare har skrivit under GT:s namninsamling om att få rösta om trängselskatten. En drömgräns som innebär att lagens krav är uppfyllda mer än 10 procent av invånarna vill ha en omröstning.


Ämnen i artikeln:

Frida Boisen

Vi hade en artikelserie om trängselskatten i början av sommaren och läsarna blev helt vansinniga. Vi fick 100-tals brev och mejl varje dag från läsare som var upprörda för att politikerna först lovade att det skulle bli en omröstning men sedan inte genomförde någon utan införde trängselskatten ändå, säger GT:s chefredaktör Frida Boisen.

Betyder det här att ni tagit ställning för eller mot trängselskatten?

På ledarsidan är GT snarast för trängselskatten. Men vi gör det här för att vi tycker det är viktigt med folkligt förankrade beslut. Och för att den politiska processen inte fungerat här.

Kommer GT att ta fler initiativ till folkomröstningar?

Det kan jag inte utesluta. Men det är inte vanligt att hitta frågor där det finns en så här enormt stor opinion.

Om det blir opinion mot ett flyktingboende i Göteborg, kan GT tänka sig starta en kampanj för en folkomröstning om det också?

Absolut inte! Dels för att GT aldrig skulle ställa sig bakom en sådan sak, dels för att det i kommunallagen står att det inte går att väcka folkomröstningar i den typen av frågor. Vilket jag är väldigt glad för.

Nu har ni nått 45 000 men namninsamlingen pågår en och en halv månad till. Vad är nästa mål?

Vi siktar på 50 000, och bara sedan i söndags har vi fått in 1 000 namn till. Så det ska nog gå.

Ämnen i artikeln:

Frida Boisen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.