Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Varför får alla på Norran en iPhone, Anders Westermark?

Publicerad: 30 november 2009, 12:38

Nästa år fyller Norra Västerbotten 100 år. Tidningen tjuvstartar jubileet med att ge alla fast anställda en iPhone i julklapp.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionIphone

–    Genom att ge alla en iPhone investerar vi i utbildning av personalen. iPhonens gränssnitt är otroligt användarvänligt och jag är övertygad om att det kommer att underlätta arbetet för våra anställda. Och dessutom ge dem en bättre möjlighet att hänga med i medievärldens snabba förändringstakt, säger vd Anders Westermark.

Vilka kommer att ha mest nytta av den nya mobilen?

–    Alla som har många kontakter. Själv sköter jag större delen av min kommunikation via iPhonen, jag läser bland annat e-post och kollar korta nyheter. Jag blev helt vansinnig när jag tappade min iPhone i golvet för några månader sedan och var tvungen att använda en gammal mobil i flera veckor.

Varför är det viktigt att alla medarbetare får en iPhone?

– Det är inte bara redaktionen som är i frontlinjen. Det är viktigt att se alla anställda som ambassadörer för tidningen.

Vad kostar satsningen?

–    Jag vill inte kommentera det, men det handlar om en väsentlig investering. Nästa år har vi 93 fast anställda.

Du berättade nyheten för personalen vid en julfest som ni hade den gångna helgen. Vad hände?

–    Det roliga var att vi hade delat in personalen i olika grupper, där en grupp just tittade på visioner för mobilen. Men ingen av dem kom med det här förslaget. Och när jag sedan berättade att ville ge iPhones till alla var det ingen som först trodde att det var sant.

Det här är första konkreta startskottet på ert 100-årsjubileum. Vad kommer att hända mer?

– Jag vill inte gå händelserna i förväg, men varje månad lovar vi att lansera något nytt som våra läsare och kunder kommer att märka.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionIphone

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev