Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Var det rätt att publicera angreppet på Östrans vd, Gunilla Sax?

Publicerad: 20 maj 2010, 10:46

I tisdags publicerade Barometern en krönika som beskyller konkurrenten för nepotism vid rekryteringen och nya vd:n för bristande erfarenhet vid tillträdet.


Ämnen i artikeln:

BarometernÖstran

Ja, det var den slutsats vi kom fram till, att det fick ingå i vad han har lov att säga. Han är ofta lite provokativ och tar ut svängarna i sina krönikor. Sakuppgifterna är kända sedan länge och omskrivna av fler än oss, säger Barometerns tidningschef Gunilla Sax.

Det är inte ett sätt att klämma åt konkurrenten?

Nej. Hon har jobbat i flera år och vad jag vet går det väldigt bra för henne, så hon har inget att skämmas för. Men det är klart att en sådan här grej kan följa med.

Det var inte läge att ta in en replik?

Nej, det får de begära själva, men vi brukar vara generös med repliker.

Hade ni haft en sådan text om den egna vd:n eller chefredaktören, eller är det här ett bevis på att det är bra med två tidningar på en ort?

Svårt att svara på, man skulle gärna vilja säga att det gällde samma sak. Naturligtvis är det bra om det finns konkurrenter som kan lyfta olika saker.

Är det en högre tröskel även att skriva om en konkurrent?

Ja, det tror jag att det är generellt i mediebranschen, och det är en grund i en kritik som brukar riktas mot medier: vem granskar medierna?

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

BarometernÖstran

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.