Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Var det bara glada nyheter i VLT i dag, Mårten Enberg?

Publicerad: 15 maj 2009, 09:45

VLT gav i dag ut en 44-sidig bilaga med enbart positiva nyheter som låg som omslag till två vanliga "eländesdelar" som Mårten Enberg, VLT:s redaktionschef, säger.


Ämnen i artikeln:

VLTSveriges Television

– Eskilstuna-Kuriren gjorde samma sak med framgång för en tid sedan och vi har pratat om att bjuda på något positivt i dessa kristider, så vi stal idén från dem.

Var det svårt att fylla 44 sidor med positivt material?
– Nej, vi var nog färdiga redan vid femtiden i går eftermiddag. Vi funderade på om vi kanske skulle göra hela tidningen positiv, verkligen ifrågasätta nyhetsperspektivet, men det höll inte.
– Jag vill understryka att det handlar om meningsfulla, glada nyheter. Inget trams.

Ge ett exempel på den positiva tonen.
– Ledarsidan talade om att det färre krig i världen och att aldrig tidigare har fler människor levt i demokratier än i dag.

Hur reagerade annonsörerna?
– De fick rabatt i den glada delen, vilket ställde till en del problem, eftersom det nästan blev för många annonser. Vi hade gärna kunnat gå upp ytterligare fyra sidor. Nu fick vi göra om. I de andra två delarna fick annonsörerna betala fullt pris.

Och hur har de som fått tidningen i handen ute på stan tagit emot den?
–  Jag har själv varit ute och mötts av ord som ”kul”, ”har den redan” och ”tidningen var rolig att läsa i morse”. Och det är ju roligt. Annars var det mest invandrare som vet om tidningen men inte har den.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

VLTSveriges Television

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.