fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

”Vad tycker ni om Wendelasajten, Wendelas vänner?”

Publicerad: 10 september 2008, 12:03

Aftonbladets nystartade kvinnosajt Wendela ska vara "tjejmiddagen som aldrig tar slut", och har en lite annan framtoning än litteratursällskapet vars domännamn Aftonbladet bytt till sig.

Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

– Vi har varit medvetna om att den är på gång, och vi har överlåtit vår webbadress till dem efter en lång förhandling som bland annat resulterade i att vi fick en knapp högst upp på deras sida som leder in trafik till oss och ger oss en del besök. Vi är antagligen det enda litteratursällskapet med en sådan knapp, säger Ami Lönnroth.

Har du varit inne på sajten?

– Ja, innehållet vänder sig väl inte direkt till samma målgrupp som oss, det liknar mer Aftonbladet Kvinna och Amelia och vad de nu heter. Jag tillhör väl inte målgruppen, men för dem som gör det är sajten säkert trevlig. Det är tidens stil, mycket om relationer, och så var det några röda skor.

En del bloggare har beskrivit innehållet som tjafs?

– Vi lever fortfarande i en värld där kvinnor och män har olika intressen, och vi har en arbetsmarknad som är en av världens mest segregerade. Jag förstår inte hur man kan avfärda det som riktar sig till kvinnor, men se det som riktar sig till män som helt naturligt. Man har väl rätt att vara flärdfull, det var jag också när jag var ung. Och relationsproblem är det väl många som har. Sajten försöker väl ta upp det på ett sätt som gör att många kan tända på det.

Skulle du vilja se mer allvarliga ämnen på sajten?

– De har säkert goda journalistiska ambitioner, men frågan är om de klarar att leva upp till dem Det är en svår balansgång med att få många läsare och intäkter. Jag tycker att tidningarna blivit förytligade och att det är illavarslande det som sker nu när tunga personer hoppar av de stora tidningarna, det är bara toppen på ett isberg vi ser.

– Jag pratade med Kerstin Vinterhed i söndags om att vi när vi var yrkesverksamma aldrig hade en tanke på att sälja annonser eller att det var något kommersiellt vi sysslade med, det var nog oskuldsfullt. Det är mycket tuffa villkor nu och det handlar för mycket om att sälja tycker jag.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev