söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Vad frågade läsarna finansministern, Bäck?

Publicerad: 27 februari 2012, 14:05

Katrineholms-Kurirens läsare har precis chattat med finansminister Anders Borg, som är bosatt utanför Katrineholm.

Ämnen i artikeln:

Katrineholms-Kuriren

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Han fick bland annat frågan om vad han skulle ha gjort som finansminister i Grekland, och vad han tycker om en politiker från Katrineholm som är med i Löfvens lag. Han berättade också att han hoppas kunna arbeta tills han är 75, säger Katrineholms-Kurirens chefredaktör Elisabet Bäck.

Fick han många frågor om Katrineholm?

Det enda han sade om Katrineholm var att det var klart och kallt när han lämnade hemmet i morse. Han är väldigt försiktig med sitt privatliv. Vi vet väl egentligen bara att hans fru jobbar på en skola här.

Är han en ambassadör för Katrineholm?

Göran Persson var väl mer av en ambassadör men nu har vi fått kontakt, så vi kanske får ett hemma hos-reportage till slut.

Vad har han för relation till tidningen, är han prenumerant?

Jag vet inte, det ska jag kolla. *

Kommer ni att publicera utdrag ur chatten?

Ja, vi kommer att publicera en del från chatten i papperstidningen.

Har ni ofta chattar med makthavare?

Det har nästan blivit lite inflation i chattar här. Imorgon ska kommunfullmäktiges ordförande chatta och nästa vecka har vi länspolismästaren. Vi har haft Håkan Juholt, Göran Hägglund och Gustav Fridolin.

Vad tycker läsarna?

Jag har fått många positiva reaktioner från läsare som tycker att det är fräscht och roligt. Jag tycker det är jätteroligt att ge läsarna en direktlina till dem som sitter på makten, det finns en demokratiaspekt. Chattarna ger oss en chans att bli navet i det lokala samtalet.

Vad ska chatten imorgon handla om?

Vi har en granskning av kommunfullmäktiges ordförande som får besk kritik och i morgon får läsarna chatta med honom om den.

* Elisabet Bäck ringer upp och meddelar att varken Anders Borg eller hans fru prenumererar och att hon nu ska erbjuda dem en gratis prenumeration i en månad.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev